Vilka rocklåtar måste man lyssna på?

Som inom alla musikgenre finns det vissa låter som man helt enkelt inte får missa. Rocken har den stora fördelen att den passar att lyssna på när man ska göra annat. Det kan vara när man spelar olika spel online, städar, renoverar eller tränar. Rockmusik passar helt enkelt till alla möjliga sysslor. När man väl vill ha rockmusiken i bakgrunden vill man såklart ha en spellista redo. Här kommer därför lite tips på sköna rocklåtar och tillfällen då de passar extra bra att ha i bakgrunden.

Bygg den perfekta spellistan

När man ska bygga den perfekta spellistan så slås man av hur gigantiskt stort utbud det finns av rockmusik. Men lugn här kommer lite tips. Rockmusik är också bland det skönaste som går att ha när man spelar Blackjack med Maria Casino, tempot är perfekt och man får extra känsla för spelandet. Så när man ska göra lista bör man börja med:

  • (I Can’t Get No) Satisfaction med Rolling Stones är en självklar etta. Perfekt när man spelar då tempot är uppåt . Värt att veta är att det är låten som ledde till Rolling Stones stora genombrott.
  • Bohemian Rhapsody av Queen, en väldigt komplex låt och den som klarar av att sjunga hela låten kan helt klart göra karriär som sångare. En originell låt som ingen borde missa.
  • Sweet Child O’Mine av Guns N’ Roses måste finnas med på spellistan när man ska spela något spel. Låten har också inspirerat många spel. Den är också perfekt till renovering och städning.
  • Like A Rolling Stone är en av Bob Dylans kanske mest kända sånger. Med sin längd på över sex minuter hinner man göra mycket under tiden man lyssnar.

Dessa fyra sånger kanske är de absolut bästa låtarna när man spelar online själv. Eller varför inte online med vänner. Låtarna passar minst lika bra till de fysiska spelkvällarna med polarna.

Lite lugnare låtar när man behöver slappna av

Rock är inte bara rivig musik i högt tempo. Det finns lite mer lugna låtar som passar bra när man behöver få ned pulsen. Kanske efter ett hårt fyspass eller när man behöver dra ner tempot när man spelar?

  • Hey Jude av The Beatles, ja The Beatles räknas som ett rockband och är också ett av de största banden genom tiderna.
  • River Deep Mountain High, hör sjunger ikonerna Ike och Tina Turner duett. Låten kan lugna nerverna när man behöver det som bäst.
  • Imagine är kanske John Lennons bästa låt. Egentligen behöver det inte motiveras varför den ska vara med på listan. Får man inte ner pulsen när man spelar den låten är det kanske dags att bryta.

Dessutom så passar samtliga av låtarna perfekt när man vill sjunka ner i en fåtölj efter en hektisk dag. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av dessa sköna klassiker från några av de bästa rockbanden.

När det är dags att få upp pulsen

Såklart måste det finnas låtar på spellistan som bidrar till att man får upp pulsen. Ibland behöver man extra energin och då ska man satsa på följande låtar.

  • God Save The Queen är en av Sex Pistols mest kända låtar. Visst lutar det mer åt punkhållet men låten passar bra in under rockkategorin.
  • Killing In The Name med Rage Against The Machine. Oslagbar pulshöjare oavsett om det är träning eller spel som är i fokus. Dessutom får man den där lite mer aggressiva känslan man stundtals kan behöva.
  • Basket Case med Green Day är en låt som ger hög puls och energi. En bonus är att man blir på lite gladare humör när killarna i Green Day rockar loss.

Detta är bara några av de oändligt många låtarna som finns där ute. Rocken har funnits sen 1950- talet så ska man göra en heltäckande lista kan man räkna med ett heltidsjobb. Men med dessa låtar så har man en bra bas att stå på. När man sen bygger vidare är ett bra tips att ha en blandad spellista så man har musik för alla tillfällen.